EU fondovi turizam – Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela

Za natječaj EU fondovi turizam (Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela) nudimo vođenje cjelokupne dokumentacije i izradu investicijske studije, marketinške strategije, proračuna aktivnosti za prijavu na natječaj. Natječaj je namijenjen izgradnji novih, proširenju kapaciteta i/ili povećanju kvalitete postojećih turističkih objekata. Sufinancirana potpora je od 35% do 45%. Vrijednosti projekata se kreće  do 10 milijuna kuna.

Natječaji EU

Cijena vođenja dokumentacije je do 2% od vrijednosti projekta, a izrada investicijske studije i marketinške strategije je do 1% od vrijednosti projekta (navedeni troškovi su sufinancirani 50% u slučaju prihvatljivosti projekta).

EU natječaji

Bespovratna sredstva dodjeljivati će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 304.000.000,00 kuna.  Bruto ekvivalent potpore (maksimalni iznos potpore) iz stavka 1. ne može prijeći prag od 10.000.000 kuna. Intenzitet regionalne potpore iznosi 35% za srednje poduzetnike i 45% za mikro i male poduzetnike.

EU natječaji

Poziv je namijenjen MSP-ima kako bi se potaknule investicije u početna ulaganja povezana s izgradnjom novih, proširenjem kapaciteta i/ili povećanjem kvalitete postojećih hotela koji će po završetku investicije ispuniti minimalne uvjete i uvjete za kategoriju 3, 4 ili 5 zvjezdica jedne od sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata iz skupine hoteli: hotel, aparthotel, turističko naselje, hotel baština ili difuzni hotel, uključujući diversifikaciju ponude hotela na usluge koje hotel prethodno nije nudio, a s ciljem produljenja turističke sezone i podizanja konkurentnosti MSP-a u turizmu.

Prijave na natječaj primat će se od 16. studenog 2015. do 31. prosinca 2016., odnosno do iskorištenja sredstava.

Korisne poveznice:

Izrada investicijske studije

EU fondovi – natječaji

Leave a Reply